ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Αναπτύσσοντας νέες δράσεις ζωής…

Η Ψυχοθεραπεία είναι μια διαδικασία κατά την οποία ο θεραπευτής και ο ασθενής συνεργάζονται, από κοινού, για να βοηθήσουν τον τελευταίο να ξεπεράσει top προβλήματα που αντιμετωπίζει ως προς την επίτευξη της ψυχικής του υγείας και της προσωπικής του ανάπτυξης και ωρίμανσης.

 

Ο κάθε άνθρωπος στη ζωή του αποζητά τη σταθερότητα, γιατί τον κάνει να αισθάνεται ασφαλής. Η ζωή όμως δεν είναι στατική, αλλά έχει τις επιτυχίες και τις αποτυχίες της. Παρόλο που οι συνεχείς αλλαγές στη ζωή μας είναι πολύτιμες και απαραίτητες ως προϋπόθεση για την ανάπτυξη και εξέλιξή μας, μπορεί να αποτελέσουν και πηγή άγχους-πίεσης, κάτι που καθιστά άμεση την ανάγκη για ισορροπία. Η αποτυχία για εξασφάλιση και διατήρηση της ισορροπίας, σε οποιαδήποτε στιγμή της ζωής μας, αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο για την εκδήλωση παθολογίας, που μπορεί να πάρει τη μορφή κατάθλιψης/άγχους/εξάρτησης από ουσίες ή να καταστήσει δύσκολη τη διατήρηση στενών προσωπικών σχέσεων και εργασίας.

Η Ψυχοθεραπεία και ο ειδικός της ψυχικής υγείας είναι απαραίτητοι σε αυτές τις περιπτώσεις, για να προσφέρουν υποστήριξη και, μέσα από τη θεραπευτική σχέση, να παράσχουν δύναμη στο άτομο και διαφορετικές οπτικές γωνίες της ζωής!

Αν αντιμετωπίζετε άγχος, κατάθλιψη ή προβλήματα στις σχέσεις σας, εάν θέλετε να κάνετε αλλαγές αλλά δεν ξέρετε πώς να προχωρήσετε ή φοβάστε τις αλλαγές, αν αισθάνεστε μπερδεμένοι και ζητάτε απαντήσεις… μπορώ να σας βοηθήσω!

Άννα Δράκου Αϊβάζη